טבלת מידות ומשקלות























יחסי משקל/נפח בחומרים יבשים
אבקת אפייה:
3 גרם = 1 כפית
8 גרם = 1 כף
10 גרם = 1 שקית
אבקת סוכר:
120 גרם = 1 כוס
8 גרם = 1 כף
אגוזים/שקדים:
100 גרם = 1 כוס
6 גרם = 1 כף
85 גרם = 1 כוס
מלח:
6 גרם = 1 כפית
20 גרם = 1 כף
סודה לשתייה:
3 גרם = 1 כפית
8 גרם = 1 כף
סוכר לבן:
200 גרם = 1 כוס
12 גרם = 1 כף
סוכר חום:
15 גרם = 1 כף
240 גרם = 1 כוס
פירורי עוגיות/ביסקוויטים:
110 גרם = 1 כוס
פרג טחון:
70 גרם = 1 כוס
קורנפלור:
140 גרם = 1 כוס
10 גרם = 1 כף
קמח לבן:
10 גרם = 1 כף
140 גרם = 1 כוס
קמח מלא:
8 גרם = 1 כף
125 גרם = 1 כוס
קקאו:
10 גרם = 1 כף
140 גרם = 1 כוס
שמרים:
10 גרם = 1 כף שמרים יבשים
50 גרם = קוביית שמרים טריים
יחסי משקל/נפח בחומרים רטובים
דבש / סילאן:
22 גרם = 1 כף
360 גרם = 1 כוס
חמאה:
15 גרם = 1 כף
240 גרם = 1 כוס
מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / שמנת מתוקה:
240 גרם = 1 כוס (240 מ"ל)
15 גרם = 1 כף (15 מ"ל)
ריבה:
330 גרם = 1 כוס
שמן:
200 גרם = 1 כוס
90 גרם = 100 מ"ל שמן
מידות מוצרים נפוצים
שמנת מתוקה:
250 גרם = 1 מיכל שמנת מתוקה
גביעים:
200 גרם = 1 גביע יוגורט
200 גרם = 1 גביע שמנת חמוצה
250 גרם = 1 גביע גבינה לבנה
קמח תופח ושמרים
קמח תופח:
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה
שמרים:
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
המרת חמאה בשמן
כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן
ג'לטין
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
14 גרם = 1 שקית ג'לטין
3 עלים = 1/2 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
5 גרם= כמות מים להמסה של 1 גרם ג'לטין
התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)
ביצים
יחסים בין מידות נפח שונות
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart
המרת מידות חום
צלזיוס | פרנהייט | תיאור |
105 | 220 | חום נמוך מאוד |
120 | 250 | חום נמוך |
135 | 275 | חום נמוך |
150 | 300 | חום בינוני |
160 | 320 | בינוני-נמוך |
170 | 340 | בינוני |
180 | 355 | בינוני |
190 | 375 | בינוני-גבוה |
200 | 390 | בינוני-גבוה |
220 | 430 | גבוה |
230 | 445 | גבוה מאוד |
245 | 475 | גבוה-מאוד |
המרות למידות שונות
להמרת אונקיות נוזל למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39
הערה:
המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות.
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.