טבלת מידות ומשקלות

1
2
3
4
7
6
צצצצֿ
8
9
5
10
1
2
4
7
6
8
9
5
10
3
צצצצֿ

יחסי משקל/נפח בחומרים יבשים

אבקת אפייה:

3 גרם = 1 כפית
8 גרם = 1 כף
10 גרם = 1 שקית

אבקת סוכר:

120 גרם = 1 כוס
8 גרם = 1 כף

אגוזים/שקדים:

100 גרם = 1 כוס
6 גרם = 1 כף
85 גרם = 1 כוס

מלח:

6 גרם = 1 כפית
20 גרם = 1 כף

סודה לשתייה:

3 גרם = 1 כפית
8 גרם = 1 כף

סוכר לבן:

200 גרם = 1 כוס
12 גרם = 1 כף

סוכר חום:

15 גרם = 1 כף
240 גרם = 1 כוס

פירורי עוגיות/ביסקוויטים:

110 גרם = 1 כוס

פרג טחון:

70 גרם = 1 כוס

קורנפלור:

140 גרם = 1 כוס
10 גרם = 1 כף

קמח לבן:

10 גרם = 1 כף
140 גרם = 1 כוס

קמח מלא:

8 גרם = 1 כף
125 גרם = 1 כוס

קקאו:

10 גרם = 1 כף
140 גרם = 1 כוס

שמרים:

10 גרם = 1 כף שמרים יבשים
50 גרם = קוביית שמרים טריים

יחסי משקל/נפח בחומרים רטובים

דבש / סילאן:

22 גרם = 1 כף
360 גרם = 1 כוס

חמאה:

15 גרם = 1 כף
240 גרם = 1 כוס

מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / שמנת מתוקה:

240 גרם = 1 כוס  (240 מ"ל)
15 גרם = 1 כף (15 מ"ל)

ריבה:

330 גרם = 1 כוס

שמן:

200 גרם = 1 כוס
90 גרם = 100 מ"ל שמן

מידות מוצרים נפוצים

שמנת מתוקה:

250 גרם = 1 מיכל שמנת מתוקה

גביעים:

200 גרם = 1 גביע יוגורט
200 גרם = 1 גביע שמנת חמוצה
250 גרם = 1 גביע גבינה לבנה

 

קמח תופח ושמרים

קמח תופח:

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה

שמרים:

1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים

המרת חמאה בשמן

כשממירים מחמאה לשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה. למשל, 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן 

ג'לטין

1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
14 גרם = 1 שקית ג'לטין
3 עלים = 1/2 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
5 גרם= כמות מים להמסה של 1 גרם ג'לטין

התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (לתבנית עגולה)

הגדלה להוסיף:
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ 60%

הקטנה להפחית:
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ 40%

ביצים

ביצה מס׳ 1 (L)  – 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 (M) – 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 (S) – 50 גרם
חלבון – 40 גרם (תלוי בגודל הביצה)
חלמון – 20 גרם (תלוי בגודל הביצה)

יחסים בין מידות נפח שונות

1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות = 8 (fluid ounce (fl. oz
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות = 4 (fluid ounce (fl. oz
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות = 2 (fluid ounce (fl. oz
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות = 1/2 (fluid ounce (fl. oz
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס = 1 (fluid ounce (fl. oz
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף = 0.16 (fluid ounce (fl. oz
480 מ"ל = 2 כוסות = 1 pint
960 מ"ל = 4 כוסות = 1 quart

המרת מידות חום

צלזיוס פרנהייט תיאור
105 220 חום נמוך מאוד
120 250 חום נמוך
135 275 חום נמוך
150 300 חום בינוני
160 320 בינוני-נמוך
170 340 בינוני
180 355 בינוני
190 375 בינוני-גבוה
200 390 בינוני-גבוה
220 430 גבוה
230 445 גבוה מאוד
245 475 גבוה-מאוד

המרות למידות שונות

להמרת אונקיות נוזל למ"ל: לכפול אונקיות ב- 29.57
להמרת אונקיות מוצק לגרמים: לכפול אונקיות ב- 28.35
להמרת גרמים לאונקיות: לכפול גרמים ב- 0.035
להמרת קילוגרמים לפאונדים: לכפול קילוגרמים ב- 2.21
להמרת גרמים לפאונדים: לכפול גרמים ב- 0.0022
להמרת פאונדים לקילוגרמים: לכפול פאונדים ב- 0.4536
להמרת פאונדים לגרמים: לכפול פאונדים ב- 454
להמרת ליטרים לקווארטים: לכפול ליטרים ב- 1.056
להמרת קווארטים לליטרים: לכפול קווארטים ב- 0.946
להמרת אינצ‘ים לסנטימטרים: לכפול אינצ‘ים ב- 2.54
להמרת סנטימטרים לאינצ‘ים: לכפול סנטימטרים ב- 0.39

הערה:

המידות מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי: כוסות, כפות וכפיות.
המשקל המדויק של חומרים סופחי לחות (בעיקר מלח וקמח) עשוי להשתנות על פי רמת הלחות.