לבצק:
- 500 גרם קמח
- 100 גרם סוכר
- 25 גרם שמרים טריים
- ביצה 1
- 100 גרם שמנת חמוצה
- 160 גרם חלב
- 100 גרם חמאה
למלית:
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם קקאו
- 50 גרם שמן
- 200 גרם סוכר חום דמררה
- 100 גרם שוקולד מריר
לקרמל טופי:
- 100 גרם סוכר
- 150 גרם שמנת להקצפה
- 25 גרם חמאה
- 5 גרם מלח
- סוכר גבישי
אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר, שמרים טריים, ביצה, שמנת חמוצה, חלב לבצק, מוסיפים חמאה ומערבבים 10 דקות לבצק חלק, מתפיחים שעה, למלית מערבבים חמאה ושוקולד שהמסנו עם שמן, קקאו, סוכר חום דמררה, מרדדים א הבצק למלבן, מורחים על חצי המלבן את המלית, ומקפלים לשתיים, מרדדים דק וחותכים בעזרת חותך פיצה משולשים, מגלגלים את לרוגלעכים, מניחים בתבניות קטנות כמה יחידות של רוגלעך, אופים180 מעלות טורבו 35 דקות, לאחר אפייה מקררים את מאפה רוגלך, ולאחר מוציאים מהתבניות ומניחים על צלחת הגשה, לקרמל בסיר מניחים סוכר ומניחים על אש בינונית עד שהסוכר יהיה בצבע ענברי, מוסיפים חמאה ומערבבים, מכבים את האש ומוסיפים שמנת להקצפה חמה בהדרגה תוך כדי ערבוב, מוסיפים מלח ומערבבים, מניחים על אש בינונית ומבשלים כמה דקות עד לקבלת קרמל חלקה, מניחים בשקית זילוף ומקררים, לאחר מזלפים פסים מעל המאפי רוגלעך ומפזרים סוכר גבישי