לבצק:
- 450 גרם קמח
- 20 גרם שמרים יבשים
- 70 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 90 גרם חלב
- 20 גרם מים
- 90 גרם חמאה
למילוי:
- 400 גרם ממרח שוקולד
- 10 גרם שוקולד חלב
להברשה:
- 2 ביצים
- 100 גרם חלב
- 5 גרם סוכר
- 5 גרם מלח
לסירופ סוכר:
- 100 גרם סוכר
- 130 גרם מים
לבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר, ביצים, חלב, מים וחמאה במשך 8 דקות עד שהבצק חלק ומתאחד. לאחר מכן, מתפיחים את הבצק במשך 3 שעות. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק למלבן, מורחים עליו ממרח שוקולד ומפזרים שוקולד חלב קצוץ או שוקולד חלב גרוס. מגלגלים כל מלבן לגליל. מניחים את הגלילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים אותם למשך שעתיים נוספות.
לאחר ההתפחה, מברישים את הבצק בביצה טרופה עם מעט חלב, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס במשך 35 דקות, עד שהן מזהיבות ופריכות. בסיום, מברישים את הלחמניות בסירופ סוכר חם לקבלת גימור מבריק וטעים.
הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים ✉️
על ידי הרשמה, את/ה מסכים/מה לתנאים ולהגבלות שלנו.
ניתן לבטל את ההרשמה בכל עת שתרצה/י.