לבצק:
- 500 גרם קמח
- כף שמרים יבשים
- ביצה 1
- 100 גרם סוכר
- 240 גרם חלב
- 50 גרם חמאה
- 5 גרם מלח
לקצפת וניל:
- 500 גרם שמנת להקצפה
- 80 גרם פודינג וניל של מימונס
לקצפת שוקולד:
- 500 גרם שמנת להקצפה
- 80 גרם פודינג שוקולד של מימונס
לקישוט:
- תותים טריים
- אבקת סוכר
לבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל המצרכים, למעט חמאה ומלח. לאחר מכן, מוסיפים חמאה רכה ומלח ומערבבים במשך 9 דקות עד שהבצק חלק ומתפיח. מניחים את הבצק להתפחה במשך שעה וחצי. אחרי ההתפחה, מכדררים כדורים בגודל 60 גרם ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים אותם שוב למשך שעה. בסיר, מחממים ליטר שמן לטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס, ומטגנים את הסופגניות במשך 2 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מניחים על נייר סופג לספוג את השמן.
לקצפת: חוצים כל סופגנייה לשניים, ממלאים את החצי התחתון בקרם. במיקסר מקציפים את כל המצרכים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מניחים תותים חצויים מעל הקרם, ומניחים את החצי השני של הסופגנייה מעל. מפזרים אבקת סוכר על הסופגניות ומגישים.
הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים ✉️
על ידי הרשמה, את/ה מסכים/מה לתנאים ולהגבלות שלנו.
ניתן לבטל את ההרשמה בכל עת שתרצה/י.