עוגת טבלת שוקולד

לרולדה:

  • 5 ביצים
  • 120 גרם סוכר
  • 50 גרם חלב
  • 50 גרם שמן
  • קורט מלח
  • 90 גרם קמח
  • 2 גרם אבקת אפייה

לקרם:

  • 500 גרם שמנת להקצפה
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 20 גרם פודינג וניל
  • כפית מחית וניל
  • כף ממרח אגוזי לוז
  • ריבת פירות יער

להרכבה:

  • 200 גרם שוקולד חלב

אופן הכנה

במיקסר עם בלון הקצפה נקציף חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר (70 גרם) למרנג יציב.
נעביר את החלבונים לקערה נפרדת ובאותו מיקסר נקציף חלמונים עם שארית הסוכר (50 גרם) לקציפה בהירה.
נוסיף בהדרגה את השמן וחלב ונמשיך להקציף לקציפה אחידה.
ננפה את קמח ואבקת אפייה פנימה ונקפל בהדרגה.
נשטח בתבנית אפייה עם נייר אפייה, נאפה 30 דקות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות טורבו.
נצנן את הרולדה מעט ונגלגל אותה במגבת.
במיקסר עם בלון הקצפה נקציף שמנת להקצפה, אבקת סוכר, גבינת מסקרפונה, פודינג וניל, מחית וניל, ממרח אגוזי לוז לקצפת יציבה.
נחתוך את הרולדה למלבנים, בתבנית סיליקון מניחים שוקולד חלב מומס ומיישרים אותו על כל התבנית, מקפיאים 5 דקות, מזלפים מעל קרם ומעל מזלפים ריבת חלב, מניחים מלבן רולדה ומיישרים, מקפיאים כשעה ולאחר מחלצים את העוגה מהתבנית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *