עוגת מדוביק

לבצק:

  • 2 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 120 גרם דבש
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם קמח
  • 5 גרם סודה

 לקרם:

  • 1600 גרם שמנת חמוצה
  • 270 גרם אבקת סוכר
  • וניל

 לציפוי:

  • 70 גרם שוקולד מריר
  • 75 גרם שמנת להקצפה

 לקצפת:

  • 500 גרם שמנת להקצפה
  • 80 גרם פודינג וניל
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • פטל
  • פטל שחור
  • אוכמניות

אופן הכנה

לבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים, סוכר, חמאה מומסת ודבש עד שהתערובת חלקה. מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד שהבצק מתאחד. מחלקים את הבצק לשישה חלקים, מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה עד שהבצק דק. קורצים עיגולים בעזרת רינג בקוטר 20 ס"מ. מניחים את העיגולים בתבנית ואופים ב-170 מעלות צלזיוס בטורבו במשך 10 דקות עד שהן מזהיבות.

לקרם: במיקסר מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר עד שהתערובת חלקה. מניחים רינג בקוטר מתאים על צלחת שטוחה ומניחים בתוכו דסקית של בצק. מעליה מורחים שכבת קרם, ואז מניחים עוד דסקית בצק ומורחים עוד קרם, וממשיכים כך עד להשלמת כל השכבות. מקררים את העוגה במקרר.

לציפוי: מחממים שוקולד מריר ושמנת להקצפה יחד עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מורידים את הרינג ומזלפים את הציפוי על העוגה. במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עד שהיא יציבה, ומניחים קצפת מעל הציפוי. מסיימים עם פטל ואוכמניות לקישוט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *