רולדת דובאי

לרולדה:

  • 5 ביצים
  • 10 גרם קקאו
  • 100 גרם סוכר
  • 60 גרם שמן
  • 70 גרם קורנפלור
  • קורט מלח

לקרם:

  • 500 גרם שמנת לקצפה
  • 60 גרם אבקת סוכר
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 20 גרם פודינג וניל
  • כפית מחית וניל

להרכבה וקישוט:

  • ממרח פיסטוק קדאיף
  • 100 גרם שוקולד
  • 10 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה

במיקסר עם בלון הקצפה נקציף חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר למרנג יציב.
נעביר את החלבונים לקערה נפרדת ובאותו מיקסר נקציף חלמונים עם שארית הסוכר לקציפה בהירה.
נוסיף בהדרגה את השמן ונמשיך להקציף לקציפה אחידה.
ננפה את הקורנפלור, קקאו פנימה ונקפל בהדרגה.
נשטח בתבנית אפייה עם נייר אפייה, נאפה כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו.
נצנן את הרולדה מעט ונגלגל אותה במגבת.
במיקסר עם בלון הקצפה נקציף את כל חומרי הקרם לקצפת יציבה.
נפתח את הרולדה, נמרח ממרח פיסטוק קדאיף מעל נמרח את הקרם ונגלגל.
נצפה את הרולדה בשוקולד חלב, מעל נזלף פסים של שוקולד מריר, מקרר חצי שעה, את שארית הקרם נזלף על הרולדה.
נפזר קדאיף ונעביר לקירור.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *