שושני הקצף

לבצק:

  • 400 גרם קמח
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 10 אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 3 חלמונים
  • 200 גרם שמנת חמוצה

למרנג:

  • 3 חלבונים
  • 75 גרם סוכר
  • 4 כפות פודינג וניל

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וחמאה עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים חלמונים ושמנת חמוצה ולשים לבצק חלק. מקררים את הבצק כחצי שעה ולאחר מכן מחלקים לשני חלקים. במיקסר נקי מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקצף יציב, מוסיפים פודינג וניל ומערבבים בעדינות. מרדדים כל חלק של הבצק בין שני ניירות אפייה, מורחים מעל את המרנג ומגלגלים לרולדה. מקפיאים למשך שעה, חותכים לפרוסות עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20 דקות, עד להזהבה מושלמת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *