פחזניות קקאו

לפחזניות:

  • 125 גרם חמאה
  • 125 מים
  • 125 גרם חלב
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • 140 גרם קמח
  • 4 ביצים

לקראמבל:

  • 95 גרם סוכר חום דמררה
  • 10 גרם קקאו
  • 85 גר קמח
  • 75 גרם קמח

לקצפת:

  • 80 גרם אבקת סוכר
  • 20 גרם פודינג וניל
  • 250 גרם מסקרפונה
  • 500 גרם שמנת להקצפה
  • קרמל מלוח
  • פצפוצי שוקולד
  • זהב לאכילה

אופן הכנה

בסיר מערבבים חמאה, חלב, מים, סוכר ומלח עד לרתיחה. מוסיפים קמח ומערבבים נמרצות עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות הסיר. ממשיכים לערבב ולבשל כמה דקות. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומקררים מעט. מוסיפים ביצים בהדרגה תוך ערבול עד איחוד מלא של הבצק. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים פחזניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. לקראמבל מערבבים חמאה, קמח, סוכר וקקאו עד קבלת בצק. מרדדים בין שני ניירות אפייה ומקפיאים חצי שעה. קורצים עיגולים ומניחים מעל כל פחזניה. אופים ב-175 מעלות כ-35 דקות עד הזהבה מלאה. מקררים היטב. לקרם מקציפים יחד שמנת להקצפה, אבקת סוכר, פודינג וניל ומסקרפונה עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשקית זילוף. חותכים את ראש כל פחזניה, ממלאים בקרם ומניחים מעל הקרם את הראש. ניתן לקשט בזהב אכיל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *