לעוגת ספוג:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם שקדים טחונים
- 50 גרם סוכר
- 5 ביצים
- 5 חלבונים
- 70 גרם קמח
לקרם:
- 750 גרם שמנת להקצפה
- 450 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם אבקת סוכר
- 120 גרם פודינג וניל
לגנאש שוקולד:
- 250 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם שמנת להקצפה
- 10 גרם דבש
במיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר עד שמתקבל מרנג יציב. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, אבקת סוכר, שקדים טחונים וקמח, מוסיפים את המרנג ומערבבים בעדינות עד לאיחוד. יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בטורבו 170 מעלות במשך 15 דקות. לאחר שהעוגה התקררה, קורצים שלושה עיגולים בעזרת רינג עגול. להכנת הקרם, מקציפים במיקסר שמנת להקצפה, פודינג וניל וגבינת שמנת עד לקבלת קרם יציב, ומעבירים לשקית זילוף. בתוך רינג עגול מניחים עיגול של עוגת ספוג, מזלפים שכבת קרם ומעליה יוצקים גנאש שוקולד שהוכן מהמסה של שוקולד מריר, דבש ושמנת להקצפה. חוזרים על הפעולה פעמיים ליצירת שלוש שכבות, מקררים כשעה ולאחר מכן מקשטים בקרם מעל העוגה.
הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים ✉️
על ידי הרשמה, את/ה מסכים/מה לתנאים ולהגבלות שלנו.
ניתן לבטל את ההרשמה בכל עת שתרצה/י.