הסיפור שלי

מי זה דניאל פטיסרי ולמה

דווקא אפייה ויצירת תוכן

שלום, אני דניאל, בן 15, ויש לי תסמונת טורט. תמיד אהבתי את עולם האפייה, וכולם מכירים אותי כ”דניאל פטיסרי”. איך הכל התחיל, במגפת הקורונה, כשהייתי בבית והשתעממתי, הטיקים שלי התגברו – אז החלטתי להתחיל לאפות. מהר מאוד זה הפך לתשוקה אמיתית. כעבור שנה התחלתי לצלם את תהליך הכנת הקינוחים ולתעד ברשתות החברתיות.

תמיד חלמתי לצלם סרטון עם דודו אוטמזגין. יום אחד הוא ענה לי להודעה, אבל הקשר התנתק. ראיתי סטורי שהוא פותח סניף חדש בתל אביב – מיד אמרתי לאמא שלי יאללה נוסעים. כשהגענו למקום, ראיתי את דודו ופשוט אמרתי לו “שלום דודו זה אני”, ומפה לשם צילמנו סרטון, וזאת רק דוגמה אחת. גם כן הקינוח שהכנו היה עוגת שמרים במילוי קרם שוויצרי עם מצוקים ואגוזים עם גלייז מעל.

כדי להפיץ את העמוד שלי, אני משווק אותו בדרכים מאוד יצירתיות. למשל, אני נוסע ברכבת ומדבר עם הנוסעים על התוכן שאני מייצר. ואפילו פעם אחת קיבלתי רשות להכריז במיקרופון של הרכבת לכל הנוסעים את הסיפור שלי. לפעמים מסתכלים עלי כמו על משוגע כשרואים אותי מסתובב ברחובות עם כרטיסי סריקה לעמוד אפייה שלי. חלק מהחתירה שלי להצלחה זה שאני שולח הרבה הודעות לקונדיטורים ויוצרי תוכן כדי לצלם איתם סרטון.

הוזמנתי לכנסת וסיפרתי את הסיפור שלי בוועדת זכויות הילד, בוועדה בנושא חרמות ובוועדה בנושא הגבלת גיל לשימוש ברשתות החברתיות. שיתפתי על ההתמודדות שלי עם תסמונת טורט, על מה שעברתי בבית הספר ואיך בזכות האפייה והרשתות החברתיות הצלחתי להתחזק ולא לפחד להיות מי שאני. לאחר מכן הוזמנתי על ידי מנכ״לית מטא ישראל לביקור מיוחד ומרגש במשרדי מטא, חוויה ממש.

דניאל פטיסרי ברשתות החברתיות

עקבו אחריי ברשתות – אינסטגרם, טיקטוק, פייסבוק ויוטיוב! אני דניאל פטיסרי, בן 15, משתף סיפורים על תסמונת טורט ויצירות פטיסרי. כל תמונה לוקחת אתכם ישירות לעולם שלי באינסטגרם