מופלטות

למופלטות:

  • 500 גרם קמח
  • 3 גרם שמרים יבשים
  • 134 גרם סוכר
  • 355 גרם מים
  • 33 גרם שמן
  • 5 גרם מלח

אופן הכנה

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר,שמרים , מוסיפים מים כ3/4 מהכמות, מוסיפים את השמן ומלח, מתחילים ללוש 10 דקות, אם הבצק צריך עוד מים נוסיף, מתפיחים חצי שעה, מחלקים את הבצק לכדורים 50 גרם לכדור, מניחים בקערה עם שמן, מתפיחים 15 דקות, לאחר מכן מחממים מחבת על חום בינוני, יוצרים כל כדור למופלטה דקה ככל הניתן, מניחים מופלטה על המחבת והופכים, לאחר שמופלטה אחת מוכנה, מניחים עליה עוד אחת והופכים, וכך ממשיכים עם כל המופלטות עד שמתקבלת ערימה של מופלטות במחבת, מגישים עם דבש ומחאה

תגובה אחת

להגיב על ליאור לוי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *